Pedagogisch Medewerker

Jean-Paul Duijst-Bergervoet

4 maanden geleden
Naast mijn werk als pedagogisch medewerker, ben ik ook theatermaker

Pedagogisch medewerker EN theatermaker

​Ik ben van origine eigenlijk theatermaker, maar toch koos ik er 8,5 jaar geleden -na mijn afstuderen- voor om te werken in de kinderopvang, omdat werken met kinderen simpelweg ontzettend leuk is! ​De kinderen zijn zo puur en eerlijk, dat is echt heerlijk om mee te werken. Daarbij is het bijzonder dat je echt bij kunt dragen aan de ontwikkeling van de kinderen. De afgelopen jaren kreeg ik steeds meer verantwoordelijkheden en werd ik 2e aanspreekpunt binnen mijn vestiging. Hoe leuk ik mijn werk als pedagogisch medewerker ook vind, wilde ik de focus ook weer meer gaan leggen op het maken van theater en daar ben ik nu ook volop mee bezig.

‘‘
‘​Geniet van de kinderen, ze geven je de energie. Laat je niet opslokken in de dagelijkse hectiek, wat er ook bij komt kijken, maar laat je voeden door de liefde en het plezier dat de kinderen je kunnen geven.’ ”

Vertel ons meer…

Op dit moment werk ik nog steeds met veel liefde als pedagogisch medewerker bij Partou, maar ben ik ook 20 uur per week aan het werk als theaterdocent bij onze Partou vestigingen. Ik geef theater-gerelateerde workshops als musical, bewegingstheater en film maken op de BSO en thematische theaterworkshops op de peutergroepen! Tevens ben ik eigenaar van Volle Zaal Producties waar ik theater-en musicalproducties produceer, schrijf en regisseer. Volle Zaal Producties is een jong Utrechts productiehuis, opgericht in 2015. We maken eigen familietheater- en musicalproducties met maatschappelijk- en hedendaags onderwerpen, zonder belerend over te willen komen. Vermaak met een boodschap!

Hoe combineer je dit met je huidige baan?

​Het theatervak is een pittige wereld om in te werken en soms ook best heftig in combinatie met het werk als pedagogisch medewerker. Toch was het voor mij geen keuze of/of. Het moest gewoon allebei! Dat heeft mij uiteindelijk opgebroken en eigenlijk kreeg het precies op dat moment een verrassende wending; ik mocht het gaan combineren. Dat mijn liefde voor het werken met kinderen en mijn enorme passie voor theatermaken nu mogen samen komen is echt een droom die uitkomt!

Hoe pas je jouw creativiteit aan in je werk bij Partou?

Ik denk dat mijn creatieve achtergrond heel goed toegepast kan worden in de kinderopvang. Het versterkt elkaar zelfs. Samen verzinnen we de leukste spellen en activiteiten, waardoor de kinderen hele leuke dagen beleven en ik ook met een goed gevoel naar huis kan gaan.

‘‘
‘Wat ik fantastisch vind is dat mijn talent en passie naast het werken als pm-er zijn opgepikt en mij nu door Partou de kans is geboden door te groeien en dit in te zetten.’ ”

Meer Verhalen

Bekijk hier andere Partou verhalen

Naar overzicht