JavaScript is required

B Corp certificering

Wij zijn ontzettend trots op onze B Corp-certificering. Wat houd deze certificering in? En wat houd dit in voor Partou? Daar vertellen we jou graag meer over.

Partou Kinderopvang mag zich B Corp noemen. B Corp is een veeleisende certificering die de sociale en ecologische impact van bedrijven evalueert, met meer dan 300 vragen over bestuur, werknemers, gemeenschappen en de impact op het milieu. We zien deze certificering als een logische stap in onze ontwikkeling als toonaangevende kinderopvangorganisatie in Nederland. De certificering markeert een belangrijke mijlpaal in ons voortdurende streven naar een betere wereld voor ieder kind.

Ruim 8200 organisaties zijn B Corp-gecertificeerd, waarvan zo'n 250 in Nederland: Auping, Dopper, Naïf en Tony's Chocoloney bijvoorbeeld.

Wat houdt B Corp in?

B Corps zijn organisaties die de kracht van het bedrijfsleven gebruiken om een meer inclusieve en duurzame economie op te bouwen. Met meer dan 300 vragen over bestuur, werknemers, gemeenschappen en de impact op het milieu is onze sociale en ecologische impact geëvalueerd. De certificering is een mooi begin, maar geen doel op zich: B Corps blijven werken aan vooruitgang. Als grote Nederlandse kinderopvangorganisatie dragen we dan ook graag bij aan een betere wereld voor ieder kind en de samenleving als geheel.

Samen voor een betere wereld

Onze kinderopvang is als een mini-maatschappij, waar kinderen met leeftijdsgenootjes belangrijke vaardigheden ontwikkelen voor hun rol in de wereld van morgen. Partou-kinderen doen mee en laten hun stem horen; respectvol, empathisch en inclusief. Zo leggen wij de basis voor een samenleving waarin kansengelijkheid, sociale samenhang en duurzaamheid vanzelfsprekend zijn. En voor de ontwikkeling van een zelfbewuste en veerkrachtige nieuwe generatie.

media item image
quote

We zijn bij Partou écht bezig met de toekomst.

Projectleider Duurzaamheid

Ursula Kamsteeg

In de praktijk

Ken je de Smaaksafari al? Op onze kinderdagverblijven gaan kinderen op ontdekkingstocht naar gezonde voeding. En wat dacht je van de jaarlijkse Vriendjesweek, waarin we vriendschappen vieren en ervaren wat sociale verbondenheid en verantwoordelijkheid voor elkaar betekenen. Veel van onze locaties doen ook mee met de Recycle-week en onze Beweegweken. Zo maken we van grote thema’s spelenderwijs mooie levenslessen.

De focus op maatschappelijk verantwoord ondernemen hebben we al langer: sinds 2019 publiceren we jaarlijks een transparant maatschappelijk verslag. Daarin lees je hoe we ondernemen, wat het effect daarvan is - sociaal-maatschappelijk en ecologisch - en de bijbehorende kansen en uitdagingen. Daarnaast werken we ook actief aan het verlagen van onze CO2-footprint. Met bijvoorbeeld een volledig elektrische leaseregeling, groene stroom op de locaties waar we die zelf inkopen en plasticvrije billendoekjes.

Dit is pas het begin

We worden steeds duurzamer. Dat zie je op allerlei manieren terug in ons werk. Zo onderzoeken we bijvoorbeeld hoe we de enorme berg luierafval kleiner kunnen maken, met pilots voor vroegere zindelijkheidstraining en door wasbare luiers geschikt te maken voor de kinderopvang. Ook willen we toegankelijker worden voor kinderen die extra begeleiding nodig hebben. En we willen onze medewerkers ervan bewust maken dat hun persoonlijke kennis, ervaring en talenten de wereld van de kinderen enorm verrijken. Kortom: bij Partou wordt je eigenheid gewaardeerd.

Betere toekomst voor elk kind

Jeanine Lemmens, ceo van Partou Groep, is heel blij met de B Corp-certificering: “Dit is een belangrijke stap in ons streven naar een betere toekomst voor ieder kind. Het proces om B Corp te worden, heeft heel duidelijk laten zien waar we al effect bereiken, maar ook wat we nog beter kunnen doen. In ons werk met jonge kinderen beseffen we als geen ander hoe groot onze invloed is op de wereld van morgen, een taak die nooit ophoudt. Met zoveel locaties kunnen we daadwerkelijk een betekenisvolle bijdrage leveren aan de veerkracht, gezondheid en leefomgeving van toekomstige generaties.”

*De B Corp-gecertificering geldt alleen voor Partou Nederland.

werkgebeied cover afbeelding

Meer lezen?

Verhaal UrsulaRol in wijken