JavaScript is required

We zijn bij Partou écht bezig met de toekomst

label

Onze medewerkers

calendar

media item image

Ursula Kamsteeg (28), projectleider Duurzaamheid, vond vier jaar geleden tijdens haar studeren een bijbaantje bij Partou. Inmiddels is ze doorgegroeid binnen de organisatie en zit ze helemaal op haar plek. "Een bofkont vind ik mezelf".

"Ik was voor mijn afstuderen een paar maanden in Kaapstad geweest en was toen door mijn spaargeld heen", lacht ze. "Toen heb ik een uitzendbureau gebeld en kwam ik bij Partou terecht op de facilitaire servicedesk. Hier werd hard gewerkt, maar was het gelukkig ook gezellig." Ursula had nog weinig affiniteit met de kinderopvangbranche en wist er eigenlijk niets vanaf. "Maar ik merkte al snel dat ik het een hele leuke sector vond, die zo veel complexer is dan ik had gedacht. Partou bleek ook een verrassend leuk bedrijf met hele open en lieve mensen.

Met haar twee masters in Communicatiewetenschappen én de master International Development Studies op zak, werd haar uiteindelijk gevraagd of ze bij Partou wilde blijven. Ursula: "Ik kreeg te horen dat er binnen de organisatie genoeg doorgroeimogelijkheden waren, maar ik wist nog steeds niet of ik mezelf er voor de langere termijn zag werken. Ik wilde graag iets met mijn opleidingen doen en dat zag ik bij Partou nog niet zo snel voor me".

Duurzame transitie

Via de afdeling inkoop, waar ze onder leiding van haar manager zichzelf kon en mocht laten zien, kreeg ze uiteindelijk de kans om projectleider Duurzaamheid te worden. Partou wilde op dat gebied namelijk serieuze stappen zetten. "Dat was echt te gek, wat dat ligt helemaal in het straatje van mijn laatste master. Ik vind sustainability super interessant", vertelt Ursula. "Ik heb altijd eerlijk mogen zeggen wat ik vond en voelde, waardoor mijn manager en directeur van mijn ambities afwisten. Ik worstelde daar toch wel een beetje mee, of ik die binnen Partou zou kunnen nastreven. Ik ben ze dan ook heel erg dankbaar dat ze aan mij dachten voor deze nieuwe rol."

Officieel is Ursula nu verantwoordelijk voor het initiëren, coördineren en evalueren van de duurzaamheidsprojecten van Partou. "Dat houdt eigenlijk gewoon in dat ik met de directeur CSR en directeur Vastgoed & Facility een strategie heb bepaald voor de duurzame transitie die Partou wil doorvoeren", legt ze uit. "Daar komen natuurlijk heel veel projecten bij kijken. Het is dan aan mij om te bepalen hoe we het goed doen en wanneer. En er natuurlijk voor te zorgen dat we het goed doen. Ik heb daarvoor regelmatig contact met andere afdelingen, zoals Inkoop, Communicatie en Kwaliteit & Pedagogiek. Ik leer daar enorm van."

quote

Ik heb me bij Partou eigenlijk vanaf het eerste moment heel erg thuis gevoeld

Projectleider Duurzaamheid

Ursula Kamsteeg

Wasbare luiers

Concreet houdt het in dat Ursula zich bezighoudt met zaken als afvalscheiding, energiebesparing en het isoleren van onze panden. "Maar wat ik zo leuk vind, is dat er daarnaast ook ruimte is voor mijn eigen invulling. In Den Haag zijn we bijvoorbeeld een pilot met wasbare luiers gestart. In samenwerking met een wasbare luier-merk testen we met de pedagogisch medewerkers van drie baby- en peutergroepen op we de wasbare luier geschikt kunnen maken voor de kinderopvang. De enorme hoeveelheid wegwerpluiers die Partou jaarlijks gebruikt, is natuurlijk een gigantische aanslag op het milieu. Ik geloof erin dat dat anders kan en krijg dus de vrijheid om uit te zoeken hoe. Dat is zo gaaf."

Van dat soort projecten krijgt Ursula dan ook de meeste energie: "Het is toch mooi dat wij betrokken zijn bij het door-innoveren van zo'n luier? Dat we echt impact kunnen maken als dit lukt. En dat we zo'n relatief klein luiermerk, met goede bedoelingen en ideeën, de kans geven om te kijken of dit op grotere schaal kan werken."

Toekomstmuziek

Voor de toekomst van Partou en de kinderopvangbranche zou Ursula willen dat we onze kinderen meegeven dat ze lief voor elkaar én voor de planeet moeten zijn. "Heel veel kinderen zijn een groot deel van hun tijd bij ons. Wij kunnen ze daardoor echt iets leren", zegt ze. "Het zou voor kinderen de standaard moeten zijn om goed voor de wereld te zorgen. Want als je om je heen kijkt, zie je gewoon dat dat nu niet goed gaat."

"Dat moet natuurlijk wel samen met ouders", vervolgt ze. "Dus ik kijk ook graag naar hoe we ouders kunnen motiveren om dingen wellicht anders te doen. Bijvoorbeeld met de wasbare luiers: we betrekken ze erbij en geven voorlichting, zodat ouders dit misschien ook thuis willen proberen. Ik denk dat ik dat het tofst vind: we zijn met Partou écht bezig met de toekomst."

Relevante vacatures

Benieuwd naar vacatures die passen bij dit verhaal? Bekijk hieronder de relevante vacatures.

Alle vacatureschevron

Werkgebieden

Toch een kijkje nemen bij een andere afdeling? Bekijk hieronder welke afdelingen je nog meer aanspreken.

Alle werkgebiedenchevron