JavaScript is required

Collega's in de spotlight: Jolanda

label

Onze medewerkers

calendar

media item image

Partou telt duizenden medewerkers die allemaal uniek zijn. Iedereen neemt zijn eigen talenten en ervaring mee. Zeker ook onze zij-instromers! Waarom die carrièreswitch? Wat neem jij mee? En hoe vind je het bij Partou?

Een onverwachte keuze

Jolanda van der Riet (56) werkte jarenlang als tandartsassistent. Zij begon in de loop der jaren steeds vaker aan een andere carrière te denken. Jolanda werkt nu als pedagogisch medewerker bij Partou Konijn in Leiden.

“Ik heb vijftien jaar als tandartsassistente gewerkt. Dat was best een onverwachte keuze, ik werd gevraagd door mijn tandarts. In diezelfde periode vroeg de directrice van de school van mijn zoon ook of ik klassen assistent wilde worden, omdat ik zo leuk met de kinderen was. Maar we hadden nog jonge kinderen: daarnaast een studie van 20 uur per week plús 20 uur werken leek me niet verstandig."

Leuke collega's

Ik ben lange tijd met veel plezier tandartsassistent geweest, zowel aan de balie als in de behandelkamer waar ik de arts bijstond. Maar op een gegeven moment was ik toe aan iets nieuws en solliciteerde op de vacature voor bbl/pedagogisch medewerker. Ik werd aangenomen en heb een jaar keihard gebuffeld, met als resultaat een diploma plus een leuke baan. Nu werk ik met veel plezier als flex-medewerkster op een hele fijne locatie met leuke collega’s. De baan bij Partou in Leiden voelt als een logische volgende stap in mijn carrière.

Ik heb veel profijt van mijn ervaringen met kinderen bij de tandarts – daar vond ik woensdagmiddag ook het leukste, omdat er dan zoveel jonge patiënten langskwamen. Ik voel me jong door tussen de kinderen te staan. Kinderen zijn puur, eerlijk en onbevangen. En ik ben er trots op een steentje bij te kunnen dragen aan de opvoeding. Je draagt bij aan de mens die ze later worden. Ze hangen aan je lippen als je iets vertelt en zijn stuk voor stuk schatten. En elk kind heeft zijn of haar eigen unieke karakter.”

werkgebeied cover afbeelding

Informatie bbl-opleiding

meer informatie

Relevante vacatures

Benieuwd naar vacatures die passen bij dit verhaal? Bekijk hieronder de relevante vacatures.

Alle vacatureschevron

Werkgebieden

Toch een kijkje nemen bij een andere afdeling? Bekijk hieronder welke afdelingen je nog meer aanspreken.

Alle werkgebiedenchevron