Het verhaal van pedagogisch medewerker Washington

2 oktober 2022

  • Opleiding Sport en Bewegen op niveau 3 en 4

  • Pedagogisch medewerker buiten- en voorschoolse opvang

Sporten, bewegen en activiteiten organiseren. Washington geniet van zijn dagen. “Ik heb het altijd al leuk gevonden om met kinderen te werken. Daarom ben ik heel blij dat ik nu bij Partou zit.”

Washington werkt als pedagogisch medewerker op Partou locatie Jan Muschlaan. Sinds 2021 is hij zo’n 28 uur per week te vinden op de buiten- en voorschoolse opvang. En dat doet hij met veel plezier. “Met de kinderen kun je écht een goede band creëren, ze hebben een sterk eigen willetje.” En in die eigen wil ziet Washington een stukje van zichzelf terug. “Kinderen nemen snel dingen van je over. Die eigenwijsheid bij de kinderen is dus ook een beetje mijn eigen inbreng”, lacht Washington.

Een schot in de roos

Washington begon zijn leerweg met de opleiding Sport en Bewegen niveau 3. Later voegde hij daar niveau 4 aan toe. “Het liefste wilde ik meteen aan de slag.” Via een vriend kwam Washington in contact met Partou. “Het eerste gesprek was gelijk een schot in de roos”, vertelt hij. Na het afronden van zijn opleiding in 2021 begon Washington als pedagogisch medewerker bij Partou. “Ik zit hier echt goed op mijn plek.”

Samen gaan we los

Als pedagogisch medewerker komt de opleiding Sport en Bewegen hem goed van pas. “Partou organiseert vaak sportactiviteiten voor de kinderen, daar werk ik natuurlijk graag aan mee.” Die activiteiten vallen voor beiden in de smaak. “Niet alleen de kinderen gaan los, ik natuurlijk ook”, vertelt hij lachend.  Waar het tot nu toe bij losse sportmomenten blijft, heeft Washington grote plannen. “Ik wil binnen mijn team voorstellen om ook langdurige sportactiviteiten aan te bieden, bijvoorbeeld sportdagen. Dat zouden de kinderen echt geweldig vinden.” Voor de kinderen een mooi vooruitzicht, voor Washington een kans om in beweging te blijven binnen Partou.

“Geniet van het werken met kinderen en houd het speels, ook voor jezelf. Iedereen heeft dat eigen willetje in zich. Niet alleen kinderen. Maak daar gebruik van.”
Pedagogisch medewerker
Washington

Elke dag weer

Volgens Washington leert hij elke dag weer. Door de samenwerking met zijn collega’s ervaart hij hoe hij de kinderen het beste sturing en begeleiding biedt. “Eén van mijn collega’s heeft al 20 jaar ervaring, ik zie in haar een grote voorbeeldrol. Ik zit in een omgeving waarin ik altijd de mogelijkheid krijg om mezelf verder te ontwikkelen. Door Partou, met de kinderen maar ook écht door mijn collega’s.” Ook over de werksfeer is Washington te spreken. “Niet alleen met de kinderen, ook met collega’s hebben we plezier.”

Denk als een kind

Washington doet zijn werk het liefste met een knipoog, ook op uitdagende momenten. “Wanneer kinderen even niet luisteren, kun je ze het beste de tijd geven om rustig te worden. Pas dan stap ik weer vrolijk op ze af en pakken we draad samen verder op. We zijn er voor elkaar. Dat is iets wat ik bij Partou geleerd heb.” De allerbelangrijkste kwaliteit die je als pedagogisch medewerker kunt hebben? Daar is Washington meteen over uit: “Geniet van het werken met kinderen en houd het speels, ook voor jezelf. Iedereen heeft dat eigen willetje in zich. Niet alleen kinderen. Maak daar gebruik van.”

Lees meer over jouw nieuwe start in de kinderopvang

Wil jij je graag werken in kinderopvang, maar zit je nog met vragen? Download hier onze informatiegids waarin wij je uitgebreid meenemen in jouw nieuwe start!

Versturen

Meer verhalen

Naar overzicht