Het verhaal van pedagogisch medewerker Khadija

4 oktober 2022

  • Opleiding pedagogisch medewerker niveau 4

  • Interne opleiding voor- en vroegschoolse Educatie

De Krekeltjes. Pedagogisch medewerker Khadija begint meteen te stralen, als ze het over haar peutergroep heeft: “Want bij welke andere baan roepen ze je naam als je binnenkomt en beginnen ze je meteen te knuffelen?”, lacht ze. “Zo werk ik graag hoor, voor mij begint elke dag heerlijk!”

Sinds 2019 is Khadija gespecialiseerd pedagogisch medewerker op Partou locatie de ‘Saffier’, in Zeewolde. Vier dagen per week vind je haar bij ‘de Krekeltjes’ op het kinderdagverblijf, samen met collega Ester. Ester is niet alleen haar steun en toeverlaat, maar ook een oude bekende: als klein meisje zat Khadija zelf bij Ester op de groep! “Eigenlijk zette ik toen al mijn eerste stappen bij Partou”, lacht Khadija. “Alleen wist ik dat toen nog niet.”

Eerste stappen op carrière gebied

Khadija’s eerste stappen op carrière gebied, zette ze met de opleiding Pedagogisch Medewerker op niveau 3. “Maar ik had altijd de wens om me verder te ontwikkelen”, legt Khadija uit. “Dus toen heb ik versneld niveau 4 afgerond.” Eén van haar eerdere stages liep Khadija bij een bso+ in Amersfoort, waar ook kinderen met een zwaardere zorgvraag naartoe gingen. “Daar heb ik zoveel geleerd. Ook dingen die ik nu nog in mijn werk kan toepassen.” 

Divers en kindvolgend

In 2016 kwam Khadija terecht bij Partou, via een snuffelstage. “De klik was er meteen, ik vond het werk interessant en mijn stage was heel praktisch.” Een ander onderwerp dat Khadija aansprak, was diversiteit: “Ik kreeg te maken met verschillende culturen en niveaus, hierin werkt Partou erg kindvolgend. Toen wist ik dat ik op de goede plek zat, bij een brede organisatie met normen en waarden die mij aanspreken.” 

Elke dag iets nieuws

Na haar stage kon Khadija blijven werken bij Partou. Die kans greep ze met beide handen aan. En nog meer kansen volgden: “Ik deed een interne opleiding, waarmee ik mijn vve-certificaat behaalde.” Khadija doelt hier op de voor- en vroegschoolse educatie (vve), wat werkt volgens een erkend programma. Speciaal opgeleide pedagogisch medewerkers begeleiden hier kinderen van 2 tot 4 jaar, op eigen manier en op eigen tempo. “En dat betekent dat ik ook bevoegd ben om te werken met kinderen die een vve-indicatie hebben. Daarnaast organiseert Partou regelmatig speciale Voorschoolse Educatie dagen, met workshops en lezingen. “Ik leer elke dag iets nieuws.”

Ik heb het altijd al gezegd: ik blijf bij Partou. Van de kleuterklas tot aan mijn pensioen.”
Pedagogisch medewerker
Khadija

Communiceren op kindniveau

Het werken als pedagogisch medewerker brengt niet alleen heel veel plezier en kennis met zich mee, maar ook mooie leerpunten. “Hoe verder ik groei, hoe minder ik aan mezelf ga twijfelen”, vertelt Khadija. “Een skill die je daarvoor nodig hebt, is voet bij stuk durven houden. Vertrouwen op je kennis en kunde en denken: ‘ik ben hier om kinderen en hun ouders te helpen. Laten we samen kijken wat het beste binnen de situatie past.” Een andere tip die Khadija huidige stagiairs geeft, is om geduldig te zijn. “Communiceer op kindniveau: lief en zorgvuldig. Ik denk altijd: ‘hoe kan ik mijn Krekeltjes een mooie en interessante dag geven.’”

In beweging blijven

Jezelf zo ontwikkelen, dat lukt alleen in een fijne omgeving, vindt Khadija. “De sfeer bij Partou is heel relaxt. Ik voel me bij Ester, bij mijn andere collega’s en op de locatie veilig en vertrouwd. Je voelt de liefde en positiviteit. En dat is niet alleen omdat ik mijn collega nog ken uit mijn kleutertijd!” 

Stilstaan lukt Khadija niet zo goed. Ze vertelt over haar ambities en het verbreden van haar horizon. “Ik leer zoveel van mijn collega’s, maar ik wil mezelf ook de tijd gunnen om misschien nog een nieuwe opleiding te volgen.” Een hbo-diploma Pedagogiek staat op haar wensenlijst, vertelt Khadija. “Een verdiepende opleiding lijkt me heel mooi: ik wil in dit vakgebied echt carrière maken. Daar is Partou de perfecte plek voor.” 

Van kleuterklas tot pensioen

Toen ze als klein meisje bij Ester in de peuterklas zat, had Khadija niet kunnen weten dat ze later naast Ester voor de groep Krekeltjes zou staan. “Wat mij betreft, is dit de beste keuze die ik had kunnen maken”, lacht ze. “Ik heb het altijd al gezegd: ik blijf bij Partou. Van de kleuterklas tot aan mijn pensioen.”

Lees meer over werken bij Partou!

Nieuwsgierig naar werken bij Partou en onze arbeidsvoorwaarden? Laat je emailadres achter en wij vertellen je er alles over.

Versturen

Meer verhalen

Naar overzicht