Het verhaal van pedagogisch medewerker Ester

26 september 2022

  • Traject beroepsbegeleidende leerweg (BBL)

  • In opleiding tot pedagogisch medewerker

Kinderen staan op nummer één

Ester begint te glunderen wanneer ze over haar werk bij Partou vertelt. “De kinderen komen je meteen knuffelen en roepen blij je naam. Bij geen een andere baan begin je zo goed je dag”, vertelt ze lachend. “Maar ook met mijn collega’s heb ik het getroffen. We noemen elkaar hier geen collega’s, maar vriendega’s.” 

Ester is pedagogisch medewerker op Partou locatie ‘Saffier’, in Zeewolde. Daar staat ze vier dagen per week voor haar peutergroep ‘de Krekeltjes’. Ze staat samen met steun en toeverlaat Khadija, die vroeger als klein meisje bij Ester op de groep zat. “Dat blijft wel heel speciaal. We zijn na al die tijd nog steeds samen stapjes aan het zetten.”

Van de peuterspeelzaal naar Partou

Esters leerweg begon bij het behalen van haar diploma Activiteitenbegeleiding niveau 4 en ging aan de slag in de gehandicaptenzorg. Doordat haar man voor werk verhuisde naar Curaçao ging Ester mee en werkte daar voor de kinderbescherming.  “Het werken in de zorg en met kinderen trok me altijd al. Eenmaal terug in Nederland was ik veel ervaring en twee kinderen rijker.” Terug in Nederland begon Ester met vrijwilligerswerk in de peuterspeelzaal van haar kinderen. Dat smaakte naar meer en kwam in vast dienstverband waar ze ruim 18 jaar met volle tevredenheid heeft gewerkt. “Daar hoorde ik via één van de moeders over een vacature bij Partou. Ik ging op gesprek en kreeg meteen een goed gevoel.”

Geniet van alle mooie momenten die je meemaakt tijdens je werk. De momenten met de kinderen, maar óók die met je collega’s."
Pedagogisch medewerker
Ester

Diversiteit en improvisatie

Ester werkt inmiddels 3,5 jaar bij Partou, maar nog steeds is geen één dag hetzelfde. “Die diversiteit is wat dit werk zo leuk maakt. Werken met kinderen is elke dag anders. Mijn team en ik  zijn sterk op elkaar ingespeeld, dus dat improviseren lukt ons wel”, vertelt ze vrolijk. “Daar krijgen we ook alle ruimte voor. Partou zet de kinderen op nummer één. Dat vind ik het allerbelangrijkste.” Naast improviseren is er ook plaats voor geplande activiteiten met de kinderen. Ester organiseert regelmatig peuteryoga voor de Krekeltjes. “Het is heel speciaal om te zien hoe snel kinderen leren en ontwikkelen. Dat ik daar deel van uitmaak, ben ik elke dag dankbaar voor.” 

We blijven in ontwikkeling

Ester blijft in ontwikkeling binnen haar werk. “Ik volg een interne opleiding bij Partou waardoor ik mijn vve-certificaat ga behalen.” Ze doelt op de voor- en vroegschoolse educatie (vve), wat werkt volgens een erkend programma. Met dat certificaat is Ester straks bevoegd om te werken met kinderen die een vve-indicatie hebben. Naast deze opleiding zit Ester zeker niet stil. “Bij Partou krijg ik de mogelijkheid om meerdere trainingen en opleidingen te volgen. Zo heb ik dus ook al een training in peuteryoga en een opleiding tot baby-expert gevolgd. Het is heel fijn dat ik die kansen met beiden handen aan kan pakken.” 

Genieten van alle mooie momenten

Naast de tijd die ze besteedt aan de kinderen en opleidingen, geniet Ester net zo veel van de mooie momenten met haar collega’s. “We hebben een hecht team. Naast alle humor en pret vertrouwen we ook blind op elkaar”, vertelt ze. “Maar gezien ik Khadija al zo lang ken, kan dat ook bijna niet anders”, voegt ze daar lachend aan toe. Het laatste advies van Ester voor het werk als pedagogisch medewerker? “Geniet van alle mooie momenten die je meemaakt tijdens je werk. De momenten met de kinderen, maar óók die met je collega’s.” 

Lees meer over werken bij Partou!

Nieuwsgierig naar werken bij Partou en onze arbeidsvoorwaarden? Laat je emailadres achter en wij vertellen je er alles over.

Versturen

Meer verhalen

Naar overzicht