JavaScript is required

Zó start je een carrière in de kinderopvang zonder ervaring

label

Artikelen

calendar

media item image

Denk je erover om in de kinderopvang te werken, maar heb je nog geen ervaring? Geen zorgen! Bij Partou begrijpen we dat iedereen ergens moet beginnen. Hier zijn wat tips om je op weg te helpen in een carrière in de kinderopvang. Zelfs als je nog nieuw bent in het veld.

Werken in de kinderopvang 

Voordat je kiest voor een baan in de kinderopvang is het goed om onderzoek te doen naar wat het werk precies inhoudt. Werken in de kinderopvang heeft veel voordelen. Je hebt de kans om kinderen te helpen groeien, zich te ontwikkelen, én je speelt een belangrijke rol in hun ontwikkeling. Dit doe je door te zorgen voor een inspirerende speelomgeving met creatieve en uitdagende spellen. Hierin speelt het contact met ouders een belangrijke rol. Je spreekt met hen over de bijzonderheden in de ontwikkeling van hun kind. Daarnaast werk je dichtbij huis, op een locatie bij jou in de buurt. 

Een opleiding of certificering 

Om te werken in de kinderopvang moet je gekwalificeerd zijn. Bij Partou bieden wij jou de mogelijkheid om hiervoor een opleiding te volgen. Hierbij is er de mogelijkheid om een bbl-opleiding of een EVC-traject te volgen. Wat dit precies is, leggen we hieronder uit. 

Bbl-opleiding 

De bbl-opleiding is een mbo-niveau 3 én4 opleiding voor gespecialiseerd pedagogisch medewerker. Tijdens de opleiding ga jij één dag in de week naar school en breng jij wat je leert direct in praktijk op een Partou locatie. De opleiding duurt maximaal twee jaar. Na het behalen van deze opleiding ontvang jij een diploma.  

EVC-traject 

Het EVC-traject is een traject van 6 maanden, die gestart kan worden als jij al relevante werkervaring hebt opgedaan. Denk hierbij aan het zijn van gastouder, onderwijsassistent of zorgmedewerker. Je maakt een persoonlijk plan, waarbij je bewijsstukken gaat verzamelen die jouw kennis onderbouwen. Na het behalen van het assessment ontvang je een erkend certificaat.  

Start met een assistent-positie 

Bij Partou kun je ook beginnen in een ondersteunende rol. Bijvoorbeeld als een groepshulp. Dit stelt je in staat om te leren van ervaren collega’s terwijl je werkt en langzaam meer verantwoordelijkheden krijgt. 

Klaar om te beginnen? 

Bij Partou verwelkomen we nieuwkomers die een verschil willen maken in de kinderopvang. We bieden ondersteuning en opleidingsmogelijkheden om je te helpen groeien in je nieuwe carrière. Neem een kijkje op onze website en ontdek hoe je kunt beginnen met jouw carrière in de kinderopvang, zelfs zonder ervaring. 

Werkgebieden

Toch een kijkje nemen bij een andere afdeling? Bekijk hieronder welke afdelingen je nog meer aanspreken.

Alle werkgebiedenchevron