JavaScript is required

Terug naar de kinderopvang na een pauze: de weg naar een vlotte herstart

label

Artikelen

calendar

media item image

Na een periode van afwezigheid in de kinderopvang, kan de terugkeer naar deze sector spannend én uitdagend zijn. Of je nu een pauze hebt genomen voor persoonlijke redenen, studie of om voor je gezin te zorgen, het herstarten van je loopbaan in de kinderopvang is écht mogelijk. Wij helpen jou graag op weg naar in een vlotte herstart.

Waarom terugkeren naar de kinderopvang? 

De kinderopvang heeft een dynamische en uitdagende werkomgeving. Je kunt een positieve impact maken op het leven van kinderen. Er zijn verschillende redenen waarom pedagogisch medewerkers na een pauze terugkeren naar de kinderopvang: 

  1. Betekenisvol werk: het werken met kinderen geeft veel voldoening. Het gevoel van bijdragen aan de groei en ontwikkeling van jonge kinderen is met niets te vergelijken. 

  2. Flexibiliteit: kinderopvangorganisaties zoals Partou, hebben vaak flexibele werktijden. Dit kan helpen bij de balans tussen werk en privé, vooral als je eigen kinderen hebt. 

  3. Professionele groeimogelijkheden: de kinderopvangsector investeert vaak in de training en ontwikkeling van medewerkers. Dit betekent dat er genoeg mogelijkheden zijn om je vaardigheden te verbeteren en door te groeien in je carrière. 

De stappen naar een succesvolle terugkeer 

Het herstarten van je carrière in de kinderopvang vereist enige voorbereiding. Hier zijn enkele stappen om je terugkeer soepel te laten verlopen.

Tips voor een vlotte terugkeer in de kinderopvang 

  1. Opfrissen van kennis en vaardigheden: zorg ervoor dat je up-to-date bent met de laatste ontwikkelingen in de kinderopvang. Dit kan betekenen dat je oude certificaten moet vernieuwen of nieuwe cursussen moet volgen. Wij bij Partou geven we jou de mogelijkheid aan om met jouw eerdere diploma een traject in te gaan om jouw kennis te vernieuwen. Doe hieronder de diplomacheck om te zien in welk (mogelijk) traject wij jou kunnen begeleiden.  

  2. Werk-privébalans: zorg ervoor dat je een goede balans tussen werk en privé behoudt. Flexibele werktijden en goede planning kunnen hierbij helpen. 

  3. Zelfvertrouwen herwinnen: pedagogiek blijft zich ontwikkelen en vernieuwen. Geef jezelf de tijd om weer te wennen. Wees niet bang om vragen te stellen of om hulp te vragen. 

Waarom kiezen voor Partou? 

Partou is een van de grootste kinderopvangorganisaties in Nederland. Het is hier goed geregeld. De organisatie staat bekend om haar uitstekende arbeidsvoorwaarden. Onder andere de mogelijkheden voor professionele groei, een collegiale werksfeer en een sterke focus op de werk-privébalans. Werken bij Partou betekent deel uitmaken van een team dat zich inzet voor de beste zorg en educatie voor kinderen. 

Conclusie 

Het herstarten van je carrière in de kinderopvang na een pauze kan een uitdagende stap zijn. Maar wellicht werpt het zijn vruchten af. Of je nu kiest voor een kinderdagverblijf, peuteropvang of bso, de sector biedt veel voordelen. Denk aan flexibele werktijden, betekenisvol werk en professionele groeimogelijkheden. Met de juiste voorbereiding en mindset kun je een succesvolle terugkeer naar de kinderopvang mogelijk maken.

Overweeg je een comeback in deze sector? Ontdek de mogelijkheden en maak de stap naar een hernieuwde carrière in de kinderopvang! 

Werkgebieden

Toch een kijkje nemen bij een andere afdeling? Bekijk hieronder welke afdelingen je nog meer aanspreken.

Alle werkgebiedenchevron