JavaScript is required

Partou Academie: leren, brainstormen & inspireren

label

PM magazine

calendar

media item image

Fysieke trainingen zijn belangrijk, zo bleek wel tijdens de afgelopen roerige periode. “Dat werkt nog altijd het beste”, vertelt Marieke Hochstenbach. De afdeling Learning & Development (L&D) heeft samen als hoofddoel dat alle medewerkers van Partou zich kunnen blijven ontwikkelen. “Wanneer je elkaar echt ziet, haal je er gewoon het meeste uit. Dan zie je waar studenten vastlopen en waar ze persoonlijk behoefte aan hebben. Het contact verloopt dan ook beter.”

Centrale ontmoetingsplek

De Partou Academie in Almere is hiervoor een centrale ontmoetingsplaats. Het oude hoofdkantoor van Smallsteps is verbouwd en heeft een nieuwe, frisse look gekregen. Bijeenkomsten waar eerst een externe ruimte voor moest worden afgehuurd, kunnen nu in eigen huis plaatsvinden. 

Belang van ontwikkeling: kind én collega

Bij Partou staat opleiden hoog in het vaandel. “Kinderopvang zal altijd mensenwerk zijn en de ontwikkeling binnen het vakgebied staat niet stil”, aldus Marieke. “Het is allang geen opvang meer voor als ouders gaan werken, het is zó veel meer. Daarbij wordt ear dus ook steeds meer van pedagogisch medewerkers verwacht als het gaat om de ontwikkeling van kinderen.” Dat blijkt bijvoorbeeld uit de taaltoets en babytraining die nodig zijn om je vak te mogen uitoefenen. Daarnaast benadrukt Marieke dat het voor (pedagogisch) medewerkers zelf ook heel waardevol is om je te blijven ontwikkelen: “De meeste mensen werken niet alleen maar voor het geld, die willen iets toevoegen. En als er íemand iets toevoegt, elke dag, dan is het wel een pedagogisch medewerker. Je wil van waarde zijn in je werk, iets kunnen betekenen. Om dat te kunnen blijven doen, ook voor nieuwe generaties die binnenkomen, moet je jezelf blijven ontwikkelen.”

media item image
quote

Ik wil de academie inzetten als een plek waar verbinding ontstaat, groepen kunnen hier samenkomen, kennis delen en elkaar inspireren met waar ze allemaal mee bezig zijn.

Learning & Development

Marieke Hochstenbach

Generaties verder brengen

Deze generaties verder brengen; dat is de missie van Partou als kinderopvangorganisatie. “Maar we hebben het daarbij niet alleen over onze kinderen. De nieuwe Partou Academie laat wel zien dat dit ook over onze medewerkers gaat. Onder onze collega’s vallen álle generaties, die allemaal op hun eigen manier van waarde zijn. Al deze mensen kunnen binnen Partou groeien, zowel in de breedte als een stapje omhoog.” Dat je als organisatie ‘ontwikkelgericht’ als belangrijke kernwaarde hebt, betekent natuurlijk niet dat iedereen manager moet (willen) worden. Marieke: “Dat ziet er helemaal niet bij iedereen in, niet iedereen wil dat. En dat is helemaal oké. Binnen je vakgebied kun je jezelf echter wél verbreden of verdiepen. Pedagogiek is zo’n mooi vak dat constant in beweging is. Er valt nog ongelofelijk veel te ontdekken. Leren en ontwikkelen gaat niet alleen maar over opleidingen en trainingen, maar zeker ook over wat je elke dag doet en of je af en toe eens iets nieuws probeert.”

Opleidingsaanbod

Met het complete en gevarieerde opleidingsaanbod van de afdeling L&D biedt Partou alle medewerkers de kans om zich te ontwikkelen. Denk aan opleidingen, workshops, trainingen, e-learnings, inspiratie-uurtjes en nog veel meer. Het boekje ‘Groeien met Partou Academie’ biedt een overzicht van alle mogelijkheden die er zijn. Want ambities kun je op heel veel verschillende manieren nastreven!

Relevante vacatures

Benieuwd naar vacatures die passen bij dit verhaal? Bekijk hieronder de relevante vacatures.

Alle vacatureschevron

Werkgebieden

Toch een kijkje nemen bij een andere afdeling? Bekijk hieronder welke afdelingen je nog meer aanspreken.

Alle werkgebiedenchevron