JavaScript is required

Herstarten in de kinderopvang na onderbreking moederschap

label

Artikelen

calendar

media item image

Heb je een pauze genomen van je carrière om voor je kinderen te zorgen? Weer aan het werk gaan na een langere tijd thuis te zorgen voor je kinderen kan een spannende en uitdagende beslissing zijn. Een passende keuze is om terug te keren naar de kinderopvang. Maar wat zijn de voordelen van werken in de kinderopvang voor moeders die hun loopbaan willen herstarten? We vertellen het je graag.

Waarom werken in de Kinderopvang?

Werken in de kinderopvang heeft verschillende voordelen. Helemaal speciaal voor moeders. De werktijden kunnen vaak goed worden afgestemd op de schooltijden van eigen kinderen, waardoor een betere balans tussen werk en privé mogelijk is. Ook zorgt de kinderopvang voor een dynamische en uitdagende werkomgeving. Hier staan zorg en educatie centraal. 

  1. Flexibele werktijden: de kinderopvang heeft vaak flexibele werktijden. Dit is ideaal voor moeders die werk en het gezinsleven willen combineren. Er zijn genoeg mogelijkheden om een rooster te vinden dat bij jouw leven past. Of je nu parttime of fulltime wilt werken. 

 

  1. Betekenisvol werk: het werken met kinderen geeft veel voldoening. Je speelt een cruciale rol in de ontwikkeling en draagt bij aan hun groei en welzijn. Dit kan motiverend zijn voor moeders die hun carrière nieuw leven willen inblazen. 

 

  1. Professionele ontwikkeling: kinderopvangorganisatie Partou investeert in de professionele ontwikkeling van hun medewerkers. Dus naast een baan, krijg je ook de kans om te leren en te groeien in je vak. Bijvoorbeeld trainingen en workshops die je vaardigheden vergroten en je carrièremogelijkheden verbreden. 

De stappen naar herintreding 

Overweeg je om weer te gaan werken in de kinderopvang? Er zijn een aantal stappen die je kunt nemen om de overgang soepel te laten verlopen. De belangrijkste hierin is zorgen voor de juiste diploma's en kwalificaties.  

Opleiding en certificering 

Werken bij Partou kan betekenen dat je eerdere diploma's en certificaten moet vernieuwen. Of dat je nieuwe cursussen moet volgen. Doe de diplomacheck om te zien of jouw diploma nog voldoet aan de meest recente eisen. 

Partou shape icon backgroundcirclecheck

Doe de diplomacheck!

Wil je weten of jouw diploma kwalificeert voor de functie van pedagogisch medewerker? Of dat je wellicht al met een aanvullend bewijs bij ons aan de slag mag? Vul jouw diplomanaam in en ontdek het gelijk.

EVC-traject 

Bij Partou geven we jou de mogelijkheid om jouw diploma's te vernieuwen met een EVC-traject. Dit staat voor Erkenning Verkregen Competenties (EVC). Het traject duurt ongeveer 6 maanden en hiermee behaal je een erkend certificaat. Daarna kan je direct aan de slag. Benieuwd naar de mogelijkheden en wat dit traject inhoudt? Lees hier meer.  

BBL-opleiding 

Heb je nog niet eerder gewerkt in de kinderopvang, maar zou je de overstap willen maken? Wij bieden de mogelijkheid aan om een BBL-opleiding te volgen tot (gespecialiseerd) pedagogisch medewerker. Deze opleiding duurt maximaal 2 jaar, waarin je één dag of dagdeel naar school gaat en 16-24 uur werkt per week op locatie. Wil je hierover meer informatie? Lees het hier.  

Werkgebieden

Toch een kijkje nemen bij een andere afdeling? Bekijk hieronder welke afdelingen je nog meer aanspreken.

Alle werkgebiedenchevron