JavaScript is required

Dit verdien je in de kinderopvang, bso of kdv

label

Artikelen

calendar

media item image

Overweeg je een carrière in de kinderopvang? Werken bij een buitenschoolse opvang (bso), peuteropvang (pov) of een kinderdagverblijf (kdv)? Dan vraag je je waarschijnlijk af wat je kunt verwachten qua salaris. Het loon in de kinderopvang kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder je werkervaring. Hieronder vertellen we je meer over wat je kan verdienen in deze sector.

Startsalaris in de kinderopvang 

Als je net begint in de kinderopvang, ligt je startsalaris gewoonlijk op schaal 6, trede 10. Het salaris in deze trede is gebaseerd op cao-kinderopvang en een fulltime dienstverband (36 uur per week).  

Salarisgroei met ervaring 

Elk jaar dat je werkervaring opdoet, gaat jouw salaris met een trede omhoog. Dit zorgt ervoor dat je ieder jaar vooruitgaat. Daar bovenop zijn er ook nog cao-wijzigingen.

Specialisatie en hogere functies 

Je salaris neemt toe als je doorgroeit naar een leidinggevende positie of je specialiseert in een bepaald aspect van kinderopvang. Denk bijvoorbeeld aan vroegschoolse educatie (ve). 

 

Overige financiële voordelen

Naast je salaris hebben veel kinderopvangorganisaties goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Bijvoorbeeld pensioenopbouw en reiskostenvergoeding. Bij Partou kinderopvang zijn deze voordelen nóg uitgebreider. Zo krijg je onder andere:    

  • Pensioensopbouw 

  • Collectieve zorgverzekering 

  • 3% eindejaarsuitkering 

  • Reiskostenvergoeding 

  • Korting op je fiets of sportabonnement naar keuze  

  • Korting op kinderopvang bij Partou 

  • Uitgebreid aanbod in (zelf)ontwikkeling mogelijkheden 

Waarom werken in de kinderopvang loont 

Natuurlijk is het belangrijk om te weten wat je kunt verdienen. Maar werken in de kinderopvang geeft veel meer dan alleen een financiële beloning. Het zorgt voor voldoening om elke dag een positieve invloed te hebben op de levens van jonge kinderen. Je levert een cruciale bijdrage aan hun ontwikkeling. Daarnaast ben je maatschappelijk betrokken. Meer weten? Lees dan de verhalen van onze medewerkers.  

Ben je klaar om een verschil te maken? 

Werken in de kinderopvang geeft je zowel financieel als emotioneel voldoening. Bij Partou ondersteunen we onze medewerkers in hun professionele groei. We bieden een werkomgeving waar je echt kunt bloeien. Bekijk hier de vacatures en de mogelijkheden voor jou! 

Werkgebieden

Toch een kijkje nemen bij een andere afdeling? Bekijk hieronder welke afdelingen je nog meer aanspreken.

Alle werkgebiedenchevron