JavaScript is required
searchclose

Kinderopvang in alle jaargetijden

label

PM magazine

calendar

media item image

De kinderopvang is gewoon in alle jaargetijden een feestje. Kinderen hebben geen last van het weer. Wat jammer dat er ooit een waarde oordeel wordt gehangen aan het weer. Konden we maar net als kinderen van elk weer type genieten.

Stampen in de plassen

Hoe leuk is het om met je regenjas aan in de plassen te stampen. De kinderen vinden het heerlijk. Hoe groter de plas hoe groter de pret uhhhh spetters. Ze staan al klaar voor het raam: Juf, het regent!!!

Woooeeeei….

Neem nou de wind. Hoeveel mensen vinden dit vreselijk. De kinderen daarentegen vinden dit een uitdaging. Zo lang mogelijk rechtop staan bijvoorbeeld tegen de wind in. Of met een ballon aan een touwtje naar buiten en kijken wat er gebeurt. Verwonderen waarom alle blaadjes altijd naar 1 kant geblazen worden. Heel leerzaam dus! “wind, wind wat heb je te koop? 1000 kilo bladeren op een hoop. Zakken vol met wind, ja mijn kind, ik hoop maar dat jij dat prettig vindt” (uit grootmoeders boek).

Zomer, Zonnebrand en Ztrand, eh strand..

En dan natuurlijk de zomer. Hoe warmer hoe beter. Nou, daar kan menig volwassene nog wel eens problemen mee hebben. Lopen wij te puffen en te zweten, roepen de kinderen alweer of het badje gevuld mag worden. Jaaaaaa, we willen spetteren (waar had ik dat eerder gelezen). Water doet het altijd goed. Maar gewoon lekker met je slippers in je korte broek in de zandbak is uiteraard ook heerlijk. En daarna veel water drinken. “juf toe nou, nog 1 keertje, het is zo mooi weer “.

Bladeren, paddenstoelen en kastanjes

En waarom mopperen wij zo over de herfst? Weer eerder donker. Weer wind, weer regen. Weer warm als ik net mijn winterjas gescoord heb. Niks ervan. De kinderen gaan op zoek naar bladeren paddenstoelen en kastanjes. Zoveel weertypes in 1 seizoen. Het is eigenlijk de mooiste tijd van het jaar. Heeft u al die mooie knutselen al eens bewonderd die kinderen maken van al het gezellige herfstmateriaal?

Sneeuwpret

En nu maar duimen dat onze kinderen nog echte winters mogen meemaken. Met meters sneeuw en ijs krabben van de auto ramen, warme chocomel bij de kachel (alhoewel, dat is altijd lekker), schaatsen op de slootjes en sneeuwpoppen maken. Ohhhh was het maar zo een feest.

Yeah, op naar een roerige periode met veel weertypes en veel te bewonderen, te leren, te ervaren, te ontdekken en vooral: te genieten!

Relevante vacatures

Benieuwd naar vacatures die passen bij dit verhaal? Bekijk hieronder de relevante vacatures.

Alle vacatureschevron

Werkgebieden

Toch een kijkje nemen bij een andere afdeling? Bekijk hieronder welke afdelingen je nog meer aanspreken.

Alle werkgebiedenchevron