JavaScript is required

Een dag met Dennis Lahuis

label

PM magazine

calendar

media item image

Ik merk dat er veel vraag is naar hoe een dag op de groep eruit ziet. Iedere dag is anders, maar ik zal globaal een beeld geven van een ‘standaard’ dag bij de Entrepothof. De Entrepothof gaat open om 7.30 uur dus vanaf die tijd staan wij klaar om de kinderen op te vangen. De ouders mogen de kinderen tot ongeveer 9.30 uur brengen. De kinderen van de beneden groepen gaan door de tuin naar de achter ingang. Waar de peutergroepen nog wel via de hoofdingang naar binnen mogen. Wij ontvangen de kinderen, horen van de ouders of er nog bijzonderheden zijn, trekken de jassen uit en laten de kinderen vrij spelen.

media item image
quote

Al twaalf jaar ontwikkelen bij Partou

Pedagogisch medewerker

Dennis Lahuis

Dagstart

Om 9.30 uur gaan wij aan tafel, op mijn groep eten we dan een cracker en drinken we thee. Als we klaar zijn worden de kinderen verschoont of gaan ze naar de wc. De allerkleinsten gaan hierna dan vaak naar bed. Met de kinderen die wakker blijven gaan we of naar buiten of doen we een activiteit. Zeker nu het weer kouder wordt en de periode komt van de feestmaanden zijn we vooral bezig met knutselen, zo zijn we nu begonnen met het maken van een lampion.

Lunch!

Rond 11.30 is het alweer tijd voor de lunch. We gaan met zijn allen aan tafel voor een boterham (of een warme maaltijd als ouders dit hebben aangegeven) en drinken we melk. Na de lunch gaan we weer verschonen en gaan ze naar de wc. We zorgen ervoor dat de kinderen die moeten slapen klaar gemaakt worden om naar bed te gaan. Kinderen die niet meer hoeven te slapen gaan op een stretcher liggen om toch wel even te rusten. Dit is ook het moment dat wij als pedagogisch medewerkers even kunnen rusten en met pauze kunnen gaan. Omdat ik op een verticale groep werk zijn er ook altijd kinderen wakker. Dit kan één van de kinderen zijn die bijna 4 is en dus niet meer slaapt of een baby die in de ochtend heeft geslapen. Voor ons is dit dan ook het moment om deze kinderen wat extra aan dacht te geven. Lekker met de baby op schoot een fles geven of met de oudsten een iets moeilijkere puzzel of activiteit doen.

En natuurlijk nog meer spelen...

Als de kinderen wakker zijn van hun middagslaap is het ongeveer 15.00 uur. Dan gaan we de kinderen uit bed halen en kleden we ze weer aan. De kleintjes die op waren gaan dan vaak weer naar bed, deze krijgen vaak voor het slapen een fruithapje en een beetje drinken. Als de andere kinderen aangekleed en verschoond zijn gaan ze aan tafel. In de middag eten ze fruit en krijgen ze drinken. Ook is dit voor ons het moment als een kind jarig is geweest om zijn of haar verjaardag te vieren. Dan maken we een feestmuts en gaan zingen wij natuurlijk een liedje. Ook een traktatie mag niet ontbreken. Na het fruit eten gaan we kijken wat we in de middag gaan doen. Met goed weer en als we in de ochtend niet gegaan zijn, gaan we lekker naar buiten en anders spelen we vrij binnen.

Tot morgen!

Rond 16.30 gaan vaak de eerste kinderen alweer naar huis. Als de peuters buiten zijn worden de kinderen gehaald via de voordeur. Wij trekken dan hun jasje aan en brengen de kinderen naar de voordeur. Zijn wij buiten dan geven we het kind af via de tuin bij het hek. Om 18.30 sluiten wij de deuren van de Entrepothof en mogen ook wij van onze avond gaan genieten. Dit is een globale dag indeling bij mij op de groep. Uiteraard hebben wij ook oog voor de allerkleinsten wij passen ons aan, aan hun ritme. Langzaam aan groeien ze daarna mee in ons ritme, wat natuurlijk altijd in overleg is met de ouders. Tot de volgende blog!

Relevante vacatures

Benieuwd naar vacatures die passen bij dit verhaal? Bekijk hieronder de relevante vacatures.

Alle vacatureschevron

Werkgebieden

Toch een kijkje nemen bij een andere afdeling? Bekijk hieronder welke afdelingen je nog meer aanspreken.

Alle werkgebiedenchevron