Werken als flexer bij Partou

27 mei 2021

In het kort...

Ik kom uit Lelystad en ik vind het heerlijk om in de Flexpool van Amsterdam te werken. Op de heenweg heb ik de tijd om nog een beetje bij te komen en op de terugweg kan ik totaal ontspannen met een boek. Doordat ik op verschillende locaties kom, leer ik Amsterdam zelf ook steeds beter kennen en dat bevalt zeer goed. Een ander zeer bijkomend voordeel is dat ik vanuit Partou een GVB abonnement heb ontvangen en ik hierdoor nooit rekening hoef te houden met de kosten voor het ov. Ook in mijn privétijd mag ik reizen met dit abonnement, ideaal!

Wat maakt jouw werk leuk?

Het werken met kinderen! Ik ben er in de afgelopen jaren achter gekomen dat dit echt wel mijn passie is. De puurheid die de jongere kinderen hebben is zo mooi om te zien. Ze zeggen en denken alles wat ze maar willen, zonder dat ze al te veel gevormd zijn (dit mag niet, dat kan je niet zeggen). Daarnaast hebben ze ook leuke uitspraken en versprekingen. Laatst was er een meisje (Bso, 5 jaar) die zei: Juf, ik ben blij dat ik een jas aan heb, want ik wil geen kou vallen (kou vatten). Of een jongetje (KDV, 3 jaar) die wel kon knikken (knipperen) met zijn ogen. Dat zijn de dingen die mijn hart doen smelten en een gouden randje aan een werkdag geven.

Flexpool versus een vaste locatie

Het grootste verschil tussen een locatie en werken in de Flexpool? Op een vaste locatieheb je je vaste werkdagen, vaste collega’s, bepaalde taken en bouw je een band op met de ouders en kinderen. Ontzettend leuk, maar toch vind ik het fijner om in een Flexpool te werken. Je krijgt hier meer vrijheid. Wil je de ene week 4 dagen werken en een week later 2 dagen, dan geef je dat gewoon aan. Dit maakt het makkelijker te combineren met bijvoorbeeld een studie. Daarnaast heb je veel meer afwisseling, omdat je op verschillende vestigingen werkt met verschillende collega’s. Dit alles bij elkaar zorgt er zeker voor dat het nooit saai is. Elke dag is een nieuwe frisse start op een andere locatie.

Hoe werkt een Flexpool?

Via Quebble (het systeem waarmee Partou werkt) geef je je beschikbaarheid door, dus welke dagen kan (en wil) je werken en welke tijden. Daarnaast word je in een regio ingedeeld (in mijn geval regio Amsterdam). Op basis hiervan wordt er gekeken welke openstaande diensten er zijn en word je ingedeeld. De afdeling Flexpool (Servicekantoor Vianen) doet altijd zijn best om je zoveel mogelijk op dezelfde vestiging in te delen i.v.m. dezelfde gezichten voor de kinderen.

Hoe zorg je dat je bij elke locatie mee kan draaien?

Ik ben een spontaan, energiek en enthousiast persoon met een heleboel ervaring en dat maakt het denk ik wel makkelijker om mee te draaien. Ik probeer ook zo snel mogelijk de namen van de kinderen te kennen. Daarnaast helpt het om je open en leerbaar op te stellen, en vooral vragen te stellen als je iets niet weet. Ook is er een handboek waar je heel veel informatie vandaan kan halen en op Partouplein (Intranet) vind je ontzettend veel informatie.

Wanneer raad je het iemand aan om in de flexpool te werken?

Vind je het heerlijk om met kinderen te werken, ben je flexibel en niet vies van een uitdaging? Dan is werken in de Flexpool echt een uitkomst.

Meer verhalen

Naar overzicht