Het verhaal van pedagogisch medewerker Nathalie

3 oktober 2022

  • Opleiding Sport en Bewegen niveau 4 

  • Pedagogisch medewerker buitenschoolse opvang

Een klein gebaar? Daarmee bereik je bij kinderen heel veel. “Het blijft bijzonder hoe blij je kinderen maakt met de kleinste dingen.” Lachend vertelt Nathalie over die ene keer dat een meisje van 6 in het weekend een knutselwerkje had gemaakt. Deze was speciaal voor Nathalie omdat het meisje zowel van haar mama houdt als van haar juf ‘Nathalie’.  

Nathalie is pedagogisch medewerker op de buitenschoolse opvang, bij Partou locatie  ‘Jan Muschlaan’. Haar leerweg begon bij de sportacademie in Amersfoort. Daar behaalde ze haar diploma Sport en Bewegen niveau 4. Na haar afstuderen wilde ze ver gaan reizen, maar COVID-19 gooide roet in het eten. “Toen dacht ik na over wat ik dan wel wilde doen. Ik begon bij Partou, maar een vervolgstudie stond hoog op mijn lijstje.”

Ik wil de komende jaren alleen maar blijven leren."
Pedagogisch medewerker
Nathalie

Elke dag thuiskomen

Nathalie besloot een opleiding aan de pabo te volgen. Maar weg bij Partou? Dat wilde ze absoluut niet. “Ik vond het werk bij Partou veel te leuk om links te laten liggen. Daarom ging ik in gesprek over mijn wensen. Er werd alleen maar met me meegedacht. Ik geef nu zelf door welke dagen ik kan werken, afhankelijk van mijn schoolrooster. De vrijheid die ik daarin krijg van Partou is heel erg fijn.” Niet alleen de flexibiliteit, ook de werksfeer valt bij Nathalie in de smaak. “Het is een hartstikke leuke bijbaan. Voor mij is het echt een toevoeging aan mijn studententijd.”

 Nathalie is een aantal uur per week aanwezig op de buitenschoolse opvang, afhankelijk van haar studieplanning. Toch blijft de band die ze met haar groep heeft erg sterk. “De kinderen vliegen me nog steeds in de armen, elke keer als ik er ben. Ik voel dat ik echt een verschil voor ze maak. Dat is een heel fijn gevoel. Werken bij Partou voelt elke keer als thuiskomen.”

Dansend de dag door

Nathalie zet de kennis van haar opleiding Sport en Bewegen in tijdens haar werkzaamheden, tot plezier van de kinderen.  “Vorige week organiseerde ik met een paar studiegenoten nog een sportdag. Dat vinden de kinderen ontzettend leuk”, vertelt Nathalie. “Het plezier straalt er dan echt vanaf.” Naast sport, wordt er ook wel eens een dansje gewaagd. “We organiseerden zelfs nog een dansoptreden, speciaal voor de peuters”, vertelt ze lachend. “Het is heel speciaal om te zien dat zelfs de jongste kinderen daar zo van genieten.”

Naast al het plezier - en gedans - tijdens het werk leert Nathalie nog elke dag.  “Wanneer ik studeer, merk ik dat ik al over heel veel kennis beschik. Die kennis heb ik door het werken bij Partou.”  En die kennis werkt beiden kanten op. “De stof die ik op school aangeboden krijg, kan ik weer direct inzetten tijdens mijn werkdagen. Ik zie het als een win-win situatie.” 

Een klik met iedereen

Klaar met leren is Nathalie nog lang niet. “Ik wil in de komende jaren mijn pabo-diploma behalen en in ontwikkeling blijven, maar vooral altijd net zoveel voldoening uit mijn dagen halen als ik nu doe.” 

Waar die voldoening, naast het werken met de kinderen, vandaan komt? Daar heeft Nathalie meteen antwoord op. “Mijn collega’s bij Partou maken mijn dagen nóg beter. We hebben een team met alle leeftijden, maar toch klik ik goed met iedereen. Eén van die collega’s is nu zelfs mijn beste vriendin”, vertelt Nathalie vrolijk.

Lees meer over werken bij Partou!

Nieuwsgierig naar werken bij Partou en onze arbeidsvoorwaarden? Laat je emailadres achter en wij vertellen je er alles over.

Versturen

Meer verhalen

Naar overzicht