Aan het woord: Hanneke

7 mei 2021

Het gras was groener aan de overkant

17 jaar geleden ben ik begonnen bij Partou op de Biltstraat in Utrecht en eigenlijk nooit meer weggegaan…

Mijn allereerste week in de kinderopvang weet ik nog goed. Het was een particulier dagverblijf, dat geopend was van 07.00 uur ‘s ochtends tot 19:00 uur ‘s avonds, dus dat waren best lange dagen. De buitenruimte was veel te klein en de voorraad zat in een afgesloten kast, waar alleen de manager de sleutel van had. Destijds had ik niet zo door dat het ook anders kon. Gelukkig kwam ik bij Partou (voorheen SKON) terecht en dat heeft mijn ogen -in positieve zin- geopend.

Het klinkt mega cliché, maar de glimlach van een kind maakt mijn werk elke dag weer mooi, wanneer dan ook.
Pedagogisch medewerker
Hanneke Prijs

Waarom kies jij voor Patou?

Ouders zijn ontzettend trots als hun eigen kind weer iets nieuws heeft geleerd, maar wij zijn dat net zo goed. Dat kinderen bij mij op nummer 1 staan, dat is vanzelfsprekend, maar ik vind het ook heel belangrijk om plezier te hebben met mijn collega’s. Bij Partou heb ik ook echt geleerd dat samenwerken werkt! Alleen kan je veel, maar samen nog veel meer. Wanneer ik tevreden richting huis vertrek? Als ik na een dag de benen onder mijn lijf gelopen heb, maar wel alles heb kunnen doen wat ik wilde doen en ook nog de kinderen een extra leuke en gezellige dag heb kunnen bezorgen.

Oproep aan de mannen

Ons team bestaat op dit moment alleen uit vrouwen. Er hebben wel mannen op onze locatie gewerkt en dat was altijd gezellig. Mannen horen ook in de kinderopvang! Zij hebben weer een ander inzicht/werkwijze, waar vrouwen ook van kunnen leren. Ik roep dus zeker ook meer mannen op om te komen werken bij ons.

Meer verhalen

Naar overzicht